UMIN試験ID | UMIN000025996 |
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受付番号 | R000029884 |
科学的試験名 | 健常男性を対象とした研究食品摂取時の血糖値上昇抑制試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/02/03 |
最終更新日 | 2017/05/29 09:15:30 |
日本語
健常男性を対象とした研究食品摂取時の血糖値上昇抑制試験
英語
A study for evaluating the effect of the intake of the test products on postprandial hyperglycemia for healthy male
日本語
健常男性を対象とした研究食品摂取時の血糖値上昇抑制試験
英語
A study for evaluating the effect of the intake of the test products on postprandial hyperglycemia for healthy male
日本語
健常男性を対象とした研究食品摂取時の血糖値上昇抑制試験
英語
A study for evaluating the effect of the intake of the test products on postprandial hyperglycemia for healthy male
日本語
健常男性を対象とした研究食品摂取時の血糖値上昇抑制試験
英語
A study for evaluating the effect of the intake of the test products on postprandial hyperglycemia for healthy male
日本/Japan |
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健常男性
英語
Healthy male
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
研究食品を摂取した時の血糖値上昇抑制効果を確認する
英語
To investigate the effect of the test products on postprandial hyperglycemia.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血糖上昇曲線下面積
英語
Incremental area under the curve of plasma glucose
日本語
血糖値の最大値、空腹時血糖値、基準食品又は被験食品摂取15分、30分、45分、60分、90分、120分後の血糖値
英語
Peak in plasma glucose concentration, fasting plasma glucose , plasma glucose at 15, 30, 45, 60, 90, and 120 min.
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
基準食の摂取,被験食品の摂取
英語
Intake of the standard products,Intake of the test products
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
50 | 歳/years-old | 以下/>= |
男/Male
日本語
(1)年齢が20歳以上50歳以下の健常男性
(2)事前検査1と事前検査2の血糖上昇曲線下面積の差が25パーセント以内の者
英語
(1)Males from 20 to 50 years of age.
(2)Subjects who have a difference of incremental area under the curve of plasma glucose levels between preliminary examination 1 and preliminary examination 2 within 25 percent.
日本語
(1)糖代謝に影響を及ぼす可能性のある医薬品、健康食品、特定保健用食品、栄養機能食品、機能性表示食品を常用している者
(2)事前検査1の前1年間に耐糖能検査で異常と指摘のあった者
(3)BMIが18.5未満、もしくは25以上の者
(4)事前検査で、耐糖能異常の疑いのある者
(5)昼夜交代制勤務、及び本研究期間中に複数回夜勤を行う者
(6)研究期間中に海外渡航を行う予定のある者
(7)研究食品に関連してアレルギー発症のおそれがある者
(8)アルコールを多量に摂取する者(目安として、1日平均アルコール量60 g以上)
(9)過度の喫煙を行う者(目安として、1日20本以上)
(10)糖尿病、肝疾患、腎疾患、心疾患、消化器系疾患等の重篤な疾患を有している、あるいはその既往症を有する者
(11)肥満、脂質異常、高血圧等の本研究の評価に影響を及ぼす治療中の疾患がある者、あるいは投薬治療を必要とした重篤な疾患既往症を有する者
(12)事前検査の身体測定値、理学検査値及び臨床検査値に、基準範囲から著しく外れた値がみられる者
(13)本研究への参加同意取得前1ヵ月以内に他の臨床研究に参加していた者、あるいは本研究への参加同意取得後に他の臨床研究に参加予定の者
(14)生活習慣アンケートの回答から、被験者として不適当と判断される者
(15)その他、実施医師責任者が被験者として不適当と判断した者
英語
(1)Subjects routinely taking medicine or health food which may influence glucose metabolism.
(2)Subjects who have abnormal glucose tolerance within the one month prior on preliminary examination.
(3)Subjects who have body mass index (BMI) less than 18.5 kg per square meter or more than 25.0 kg per square meter.
(4)Subjects who have abnormal glucose tolerance on preliminary examination
(5)Subjects who work at night or have irregular life more than one time in the study.
(6)Subjects who are planning to go overseas.
(7)Subjects with allergies to the test food in the study.
(8)Subjects who drink alcohol a lot.
(9)Subjects who smoke a lot.
(10)Subjects who has serious illness such as diabetes, liver disease, kidney disease, heart disease, digestive system disease.
(11)Subjects who have a disease under medication or having a history of study such as obesity, dyslipidemia, hypertension or who has a serious disease.
(12)Subject who are judged as unsuitable for the study from clinical measurements for preliminary tests and measurements.
(13)Subjects who have participated in other clinical study within the last one month or have planned to participate other clinical studies.
(14)Subjects who are judged as unsuitable for the study from questionnaire.
(15)Subjects who are judged as ineligible by clinical investigator.
12
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 里見 茂樹 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Shigeki Satomi |
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ハウス食品株式会社
英語
House Foods Co., Ltd
日本語
開発研究所
英語
Research & Development institute
日本語
千葉県四街道市鷹の台1-4
英語
1-4, Takanodai, Yotsukaido, Chiba
043-237-5211
s-satomi@housefoods.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 渡邊 准子 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Noriko Watanabe |
日本語
株式会社TTC
英語
TTC Co.,Ltd.
日本語
試験企画部
英語
Clinical Research Planning Department
日本語
東京都渋谷区恵比寿西1-20-2
英語
1-20-2, Ebisunishi, Shibuya-ku, Tokyo
03-5459-5329
n.watanabe@ttc-tokyo.co.jp
日本語
その他
英語
TTC Co.,Ltd.
日本語
株式会社TTC
日本語
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英語
日本語
その他
英語
House Foods Co., Ltd
日本語
ハウス食品株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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英語
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英語
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英語
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いいえ/NO
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英語
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英語
2017 | 年 | 02 | 月 | 03 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 01 | 月 | 26 | 日 |
2017 | 年 | 02 | 月 | 04 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 02 | 月 | 03 | 日 |
2017 | 年 | 05 | 月 | 29 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000029884
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000029884
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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