UMIN試験ID | UMIN000026413 |
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受付番号 | R000030295 |
科学的試験名 | 調理法の違いによる血中終末糖化産物(AGEs)濃度への影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/03/07 |
最終更新日 | 2018/09/27 12:50:55 |
日本語
調理法の違いによる血中終末糖化産物(AGEs)濃度への影響
英語
Effects of different cooking methods on blood advanced glycation end products (AGEs): A randomized, cross-over study
日本語
調理法の違いによる血中終末糖化産物(AGEs)濃度への影響
英語
Effects of different cooking methods on blood advanced glycation end products (AGEs): A randomized, cross-over study
日本語
調理法の違いによる血中終末糖化産物(AGEs)濃度への影響
英語
Effects of different cooking methods on blood advanced glycation end products (AGEs): A randomized, cross-over study
日本語
調理法の違いによる血中終末糖化産物(AGEs)濃度への影響
英語
Effects of different cooking methods on blood advanced glycation end products (AGEs): A randomized, cross-over study
日本/Japan |
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健常人
糖尿病
脂質異常症
英語
Healthy subjects
Patients with diabetes
Patients with dyslipidemia
内科学一般/Medicine in general | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
本研究は,日本食における調理方法の違いにおいて,血中終末糖化産物(AGEs)濃度の影響についてクロスオーバー比較試験を用いて評価・検討する
英語
This study evaluates and examines the influence of different cooking methods in the Japanese diet on advanced glycation end products (AGEs) levels in blood, using a cross-over comparative design.
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
日本語
血中AGEs濃度の変化
英語
Changes in blood AGEs levels
日本語
尿中および皮膚AGEsの変化など
英語
Changes in urine and skin AGEs levels
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープンだが測定者がブラインド化されている/Open -but assessor(s) are blinded
実薬・標準治療対照/Active
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
試験食摂取(朝食:低AGEs食)
英語
Interventional diet (low-AGEs breakfast)
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一般食摂取(朝食:一般食)
英語
Normal diet (usual breakfast)
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1) 年齢:20-65歳
2) 性別不問
3) 本研究への参加の同意が文書で得られた者
英語
1) Age: 20-65 years
2) Male or Female
3) Provided written consent to participate in this study
日本語
1) 肝,腎,心,肺,消化器(胃切除を含む)および代謝系等に重篤な既往のある者,罹患者あるいは異常のある者,その他重篤な疾患に既往,罹患している者
2) 入院している者
3)喫煙している者
4)アルコール多飲者(アルコール60g以上)
5)交代制勤務者,深夜勤務者
6)他の治験あるいは試験に参加している者
7)その他,研究班が本研究の対象者として不適切と判断した者
英語
1) Any of the following serious diseases or disorders:
cardiovascular, hematological, respiratory, gastrointestinal, endocrine, central nervous system, psychiatric, or cancer
2) Currently hospitalized
3) Current smoker
4) Heavy alcohol intake (>= 60g of alcohol)
5) Shift or night-shift worker
6) Ongoing participation in other clinical trials or research
7) Subjects who are inappropriate for this study determined by the research team anticoagulants
20
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 坂根 直樹 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Naoki Sakane |
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国立病院機構京都医療センター臨床研究センター
英語
Clinical Research Institute, National Hospital Organization Kyoto Medical Center
日本語
予防医学研究室
英語
Division of Preventive Medicine
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京都市伏見区深草向畑町1-1
英語
1-1 Fukakusa Mukaihata-cho, Fushimi-ku, Kyoto, Japan
+81-75-641-9161
nsakane@kyotolan.hosp.go.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 坂根 直樹 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Naoki Sakane |
日本語
国立病院機構京都医療センター臨床研究センター
英語
Clinical Research Institute, National Hospital Organization Kyoto Medical Center
日本語
予防医学研究室
英語
Division of Preventive Medicine
日本語
京都市伏見区深草向畑町1-1
英語
1-1 Fukakusa Mukaihata-cho, Fushimi-ku, Kyoto, Japan
+81-75-641-9161
nsakane@kyotolan.hosp.go.jp
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その他
英語
National Hospital Organization Kyoto Medical Center
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国立病院機構京都医療センター
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英語
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文部科学省
英語
Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology (MEXT)
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日本の官庁/Japanese Governmental office
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いいえ/NO
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英語
2017 | 年 | 03 | 月 | 07 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 01 | 月 | 01 | 日 |
2017 | 年 | 03 | 月 | 07 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 03 | 月 | 06 | 日 |
2018 | 年 | 09 | 月 | 27 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000030295
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000030295
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |