UMIN試験ID | UMIN000026486 |
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受付番号 | R000030420 |
科学的試験名 | 定期的な高カカオチョコレートの摂取が動脈スティフネスと運動時代謝応答に与える影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/03/27 |
最終更新日 | 2020/12/24 11:34:18 |
日本語
定期的な高カカオチョコレートの摂取が動脈スティフネスと運動時代謝応答に与える影響
英語
The effect of regular high cacao-content chocolate ingestion on arterial stiffness and metabolic responses in exercise.
日本語
高カカオチョコレートの効果
英語
The effect of high cacao-content chocolate.
日本語
定期的な高カカオチョコレートの摂取が動脈スティフネスと運動時代謝応答に与える影響
英語
The effect of regular high cacao-content chocolate ingestion on arterial stiffness and metabolic responses in exercise.
日本語
高カカオチョコレートの効果
英語
The effect of high cacao-content chocolate.
日本/Japan |
日本語
健常若年者
英語
Healthy young adult population
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
定期的な高カカオチョコレートの摂取が動脈スティフネスと運動時代謝応答に与える影響について検討する。
英語
To examine the effect of regular high cacao-content chocolate ingestion on arterial stiffness and metabolic responses in exercise.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
動脈スティフネス(介入4週間後)
英語
Arterial stiffness (after 4 week)
日本語
運動時の呼吸ガス応答(介入4週間後)
英語
Respiratory gas responses in exercise (after 4 week)
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
はい/YES
はい/YES
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
はい/YES
封筒法/Numbered container method
2
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food | 行動・習慣/Behavior,custom |
日本語
無治療対照、4週間
英語
No treatment, 4 week
日本語
高カカオチョコレート(20 g/day)摂取、4週間
英語
High cacao-content chocolate ingestion (20 g/day), 4 week
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
18歳以上の男女、医師から運動を禁止されていない者、服薬と喫煙のない者
英語
18 years and older men and women, not restricted by a doctor from exercising, not have medication and smoking.
日本語
心疾患および脳血管疾患の既往歴、現有歴
英語
Have a cardiovascular and cerebrovascular disease.
40
日本語
名 | 雅人 |
ミドルネーム | |
姓 | 西脇 |
英語
名 | Masato |
ミドルネーム | |
姓 | Nishiwaki |
日本語
大阪工業大学
英語
Osaka Institute of Technology
日本語
工学部
英語
Faculty of Engineering
535-8585
日本語
大阪市旭区大宮5-16-1
英語
5-16-1 Ohmiya, Asahi-ku, Osaka
06-6954-4391
masato.nishiwaki@oit.ac.jp
日本語
名 | 雅人 |
ミドルネーム | |
姓 | 西脇 |
英語
名 | Masato |
ミドルネーム | |
姓 | Nishiwaki |
日本語
大阪工業大学
英語
Osaka Institute of Technology
日本語
工学部
英語
Faculty of Engineering
535-8585
日本語
大阪市旭区大宮5-16-1
英語
5-16-1 Ohmiya, Asahi-ku, Osaka
06-6954-4391
masato.nishiwaki@oit.ac.jp
日本語
大阪工業大学
英語
Faculty of Engineering, Osaka Institute of Technology
日本語
工学部
日本語
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英語
日本語
その他
英語
None
日本語
なし
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
大阪工業大学
英語
Osaka Institute of Technology
日本語
大阪市旭区大宮5-16-1
英語
5-16-1 Ohmiya, Asahi-ku, Osaka
06-6954-4391
masato.nishiwaki@oit.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2017 | 年 | 03 | 月 | 27 | 日 |
最終結果が公表されている/Published
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0899900718309419?via%3Dihub
日本語
現在、若年男性の動脈スティフネスに対する効果を検討した。4週間の摂取後、対照群では、有意差が認められなかったが、介入群では、動脈スティフネスの有意な低下が認められた。
(第72回日本体力医学会大会で発表済み)
英語
First, we examined the effects of ingesting high-cacao chocolate on arterial stiffness in young healthy men. After 4 weeks of ingestion, arterial stiffness did not change in the Control group. However, arterial stiffness significantly reduced in the Intervention group.
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 01 | 月 | 20 | 日 |
2017 | 年 | 01 | 月 | 23 | 日 |
2017 | 年 | 04 | 月 | 10 | 日 |
2018 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2018 | 年 | 07 | 月 | 31 | 日 |
2018 | 年 | 08 | 月 | 24 | 日 |
日本語
現在、若年者の運動時代謝応答に対する効果を検討した。4週間の摂取後、対照群と介入群ともに有意差は認められなかった。
(第26回日本運動生理学会大会で発表済み)
英語
Second, we examined the effects of ingesting high-cacao chocolate on metabolic characteristics during exercise in young healthy people. After 4 weeks of ingestion, metabolic characteristics during exercise did not change in both groups.
2017 | 年 | 03 | 月 | 09 | 日 |
2020 | 年 | 12 | 月 | 24 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000030420
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000030420
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |