UMIN試験ID | UMIN000026959 |
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受付番号 | R000030919 |
科学的試験名 | もやし摂取の食後血糖値に及ぼす影響についての探索試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/04/12 |
最終更新日 | 2017/06/01 18:08:24 |
日本語
もやし摂取の食後血糖値に及ぼす影響についての探索試験
英語
Exploratory test on the influence of bean sprout intake on postprandial blood glucose level
日本語
もやし摂取の食後血糖値に及ぼす影響についての探索試験
英語
Exploratory test on the influence of bean sprout intake on postprandial blood glucose level
日本語
もやし摂取の食後血糖値に及ぼす影響についての探索試験
英語
Exploratory test on the influence of bean sprout intake on postprandial blood glucose level
日本語
もやし摂取の食後血糖値に及ぼす影響についての探索試験
英語
Exploratory test on the influence of bean sprout intake on postprandial blood glucose level
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy Adults
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
もやしの食後血糖値への影響を検証する。
英語
Verify the effect of bean sprouts on postprandial blood glucose levels.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
グリセミックインデックス
英語
Glycemic Index
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
実薬・標準治療対照/Active
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
米飯150 g
英語
Rice 150 g
日本語
米飯145 gと子大豆もやし40 g
英語
Rice 145 g and soybean sprout 40 g
日本語
米飯145 gとプチトマト40 g
英語
Rice 145 g and petite tomato 40 g
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
50 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1. 本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した者
2. 20歳以上50歳以下の健康な日本人
3. BMIが30以下の者
4. 過去1年間の検査で耐糖能異常がない者
5. 降圧剤などの薬剤の服用をしていない者
英語
1. Persons who received a sufficient explanation of the purpose and contents of the exam, have the capacity to consent, applied with free will with sufficient understanding, and agreed to participate with a written document
2. Healthy Japanese who is 20 years old or more and under 50 years old
3. Persons whose BMI is 30 or less
4. Persons who do not have impaired glucose tolerance in the past one year examination
5. Persons who are not taking drugs such as antihypertensive agents
日本語
1. 試験食品にアレルギー等を有する者
2. 試験開始前1ヶ月間に、他の試験に参加した者、あるいは本試験同意後に他の試験に参加する予定のある者
3. 妊娠している者、試験期間中に妊娠の予定、希望がある者
4. 授乳中の者
5. 試験責任者が被験者として不適当と判断した者
英語
1. Persons who are allergic to the test food
2. Persons who have participated in other tests within the first month before the start of the test, or those who intend to participate in another exam after consenting to this exam
3. Persons who are pregnant, planning or hoping to be pregnant during the study period
4. Persons who are breastfeeding
5. Persons who were judged as inappropriate for subjects by the principal investigator
30
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 大澤 俊彦 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Toshihiko Osawa |
日本語
愛知学院大学
英語
Aichi Gakuin University
日本語
心身科学部
英語
Department of Health and Nutrition
日本語
愛知県日進市岩崎町阿良池12
英語
12 Araike, Iwasaki-cho, Nisshin-shi, Aichi, Japan
0561-73-1111
osawat@dpc.aichi-gakuin.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 石川 大仁 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Hirohito Ishikawa |
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
研究開発部
英語
Research and Development
日本語
4-6-15 日新建物新橋ビル7F
英語
Nisshin Tatemono Shinbashi Bld. 7F
0368092722
ishikawa@hc-sys.jp
日本語
その他
英語
Saladcosmo Co., Ltd.
日本語
株式会社サラダコスモ
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Saladcosmo Co., Ltd.
日本語
株式会社サラダコスモ
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
愛知学院大学
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
Aichi Gakuin University
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2017 | 年 | 04 | 月 | 12 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 04 | 月 | 06 | 日 |
2017 | 年 | 04 | 月 | 12 | 日 |
2017 | 年 | 05 | 月 | 18 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 04 | 月 | 12 | 日 |
2017 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000030919
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000030919
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |