UMIN試験ID | UMIN000029026 |
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受付番号 | R000032931 |
科学的試験名 | 加工澱粉を配合した食品摂取後の血糖値変化についての研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/10/01 |
最終更新日 | 2019/01/28 18:22:40 |
日本語
加工澱粉を配合した食品摂取後の血糖値変化についての研究
英語
Study on blood glucose level change after intake of food containing modified starch.
日本語
加工澱粉を配合した食品摂取後の血糖値変化についての研究
英語
Study on blood glucose level change after intake of food containing modified starch.
日本語
加工澱粉を配合した食品摂取後の血糖値変化についての研究
英語
Study on blood glucose level change after intake of food containing modified starch.
日本語
加工澱粉を配合した食品摂取後の血糖値変化についての研究
英語
Study on blood glucose level change after intake of food containing modified starch.
日本/Japan |
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健常者
英語
Healthy volunteer
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
本研究の目的は、加工澱粉を配合した食品摂取後の血糖値変化についてヒト試験を実施し、その評価を行い、加工澱粉を配合した食品が糖化ストレスを軽減するかどうかを検証することである。
英語
The purpose of this study is to conduct a human test on changes in blood glucose level after intake of food containing modified starch and evaluate the results and verify whether foods containing modified starch reduce weight of glycation stress.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
0, 15, 30, 45, 60, 90, 120分後の血糖値
英語
a blood-glucose level of before and 15, 30, 45, 60, 90, and 120 minutes after test food
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
加工澱粉Aを小麦粉の5割置換で配合したパンを摂取する
英語
The modified starch A ingesting bread blended with 50% replacement of the wheat flour
日本語
加工澱粉Bを小麦粉の5割置換で配合したパンを摂取する
英語
The modified starch B ingesting bread blended with 50% replacement of the wheat flour
日本語
加工澱粉Cを小麦粉の5割置換で配合したパンを摂取する
英語
The modified starch C ingesting bread blended with 50% replacement of the wheat flour
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
[1]試験参加の同意取得時点での年齢が20歳以上60歳未満の男女
[2]健康な者で慢性身体疾患がない者
[3]本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解した上で自
発的に参加を志願し、書面で本試験参加に同意できる者
[4]指定された検査日に来所でき、検査を受ける事のできる者
[5]試験責任医師が本試験への参加を適当と認めた者
英語
[1]Aged between 20 and 59
[2]Individuals who are healthy and do not treat any disease
[3]Individuals whose written informed consent has been obtained
[4]Individuals who can have an examination on a designated check day
[5]Individuals judged appropriate for the study by the principal
日本語
[1]現在、何らかの疾患を患い薬物治療を受けている者
[2]耐糖能異常、精神疾患、睡眠障害、高血圧、糖尿病、高脂血症や重篤な疾患の既往歴・現病歴のある者
[3]過去1ヶ月において、疾患治療を目的とした、薬物の服薬習慣のある者(頭痛、月経痛、感冒などの頓服歴は除く)
[4]肝、腎、心、肺、血液等の重篤な障害の既往歴・現病歴のある者
[5]消化器官に併存疾患および既往歴のある者(盲腸の既往歴は除く)
[6]BMIが30kg/m2以上の者
[7]過去1ヶ月間において200 mL、又は3ヶ月以内に400 mLを超える献血等をした者
[8]高度の貧血がある者
[9]試験食品にアレルギー症状を起こす恐れのある者、また、その他食品、医薬品に重篤なアレルギー症状を起こす恐れのある者
[10]妊娠中、授乳中あるいは妊娠の可能性のある者
[11]現在、ならびに過去3ヶ月以内において、糖代謝関連を標榜する機能性表示食品、健康食品類の継続的な摂取習慣のある者、また試験期間中に摂取予定のある者(健康維持を目的した摂取は可)
[12]その他、試験責任医師が本試験の対象として不適当と判断した者
英語
[1]Individuals using medical products
[2]Individuals who are or are under treatment or have a history of Impaired Glucose Tolerance,mental disabilities,sleep disorder,hypertension,diabetes,fat metabolism or the other serious dysfunctions
[3]Individuals who used a drug to treat in the past 1 month (One-shot medicine of a headache, menstrual pain and a cold removes it.) [4]Individuals who have a history of serious hepatopathy, kidney damage, heart disease, lung disease,or blood disease
[5]Individual who have digestive organ disease(disease of an appendix is removed)
[6]Individuals whose BMI is over 30 kg/m2
[7]Individuals who donated blood over 200mL in the past 1 month or over 400mL in the past 3 months
[8]Individuals with serious anemia
[9]Individuals who are sensitive to test products or Individual with fear who causes severe allergy in a food and medical supplies
[10]Individual who is pregnant or lactate
[11]Individuals who had a habit to ingest health-promoting foods, foods for specified health uses, health foods, or supplyments of glycometabolism in the past 3 month or will ingest those foods during the test period
[12]Individuals judged inappropriate for the study by the principal
25
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 八木雅之 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Masayuki Yagi |
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同志社大学生命医科学部
英語
Faculty of Life and Medical Sciences,Doshisha University
日本語
糖化ストレス研究センター
英語
Glycation Stress Research Center
日本語
京都府京田辺市多々羅都谷1-3
英語
1-3 Tatara Miyakodani,Kyotanabe City,Kyoto
0774-65-6394
myagi@mail.doshisha.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 八木雅之 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Masayuki Yagi |
日本語
同志社大学生命医科学部
英語
Faculty of Life and Medical Sciences,Doshisha University
日本語
糖化ストレス研究センター
英語
Glycation Stress Research Center
日本語
京都府京田辺市多々羅都谷1-3
英語
1-3 Tatara Miyakodani,Kyotanabe City,Kyoto
0774-65-6394
myagi@mail.doshisha.ac.jp
日本語
その他
英語
Glycation Stress Research Center,Faculty of Life and Medical Sciences,Doshisha University
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同志社大学生命医科学部
日本語
糖化ストレス研究センター
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英語
日本語
その他
英語
Sanwa Starch Co., Ltd.
日本語
三和澱粉工業株式会社
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営利企業/Profit organization
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英語
いいえ/NO
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英語
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英語
2017 | 年 | 10 | 月 | 01 | 日 |
最終結果が公表されている/Published
http://www.toukastress.jp/webj/article/2018/GS18-12.pdf?20181003
日本語
英語
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英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 08 | 月 | 22 | 日 |
2017 | 年 | 10 | 月 | 01 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 09 | 月 | 06 | 日 |
2019 | 年 | 01 | 月 | 28 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000032931
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000032931
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |