UMIN試験ID | UMIN000028828 |
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受付番号 | R000032994 |
科学的試験名 | 成人男性を対象としたパパシークヮーサー(r)摂取による血清尿酸および尿中尿酸排泄量に与える効果の検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/11/18 |
最終更新日 | 2018/05/22 09:21:58 |
日本語
成人男性を対象としたパパシークヮーサー(r)摂取による血清尿酸および尿中尿酸排泄量に与える効果の検討
英語
Evaluating the effect of the test food on serum uric acid and urinary excretion uric acid of adult males
日本語
成人男性を対象とした研究食品摂取による血清尿酸値および尿中尿酸排泄量に与える効果の検討
英語
Evaluating the effect of the test food on serum uric acid and urinary excretion uric acid of adult males
日本語
成人男性を対象としたパパシークヮーサー(r)摂取による血清尿酸および尿中尿酸排泄量に与える効果の検討
英語
Evaluating the effect of the test food on serum uric acid and urinary excretion uric acid of adult males
日本語
成人男性を対象とした研究食品摂取による血清尿酸値および尿中尿酸排泄量に与える効果の検討
英語
Evaluating the effect of the test food on serum uric acid and urinary excretion uric acid of adult males
日本/Japan |
日本語
なし
英語
None
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
成人男性を対象として、研究食品の摂取時の血中尿酸値の低減効果および尿中尿酸排泄促進効果を検討する
英語
To evaluate the effect of the 8-week intake of the test food on serum uric acid and urinary excretion uric acid of males aged 20 to 64 years
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血清尿酸値、尿中尿酸排泄量
英語
Serum uric acid and Urinary excretion of uric acid
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
用量対照/Dose comparison
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
研究食品50 mL/日を8週間摂取
英語
Ingestion of the test food for 8 weeks
日本語
研究食品100 mL/日を8週間摂取
英語
Ingestion of the test food for 8 weeks
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
(1)年齢20歳以上65歳未満の男性
(2)血清尿酸値が7.0 mg/dL以上9.0 mg/dL以下の者
英語
(1)Males aged 20 to 64 years
(2)Serum uric acid 7.0-9.0 mg/dL
日本語
(1)事前検査時にノビレチンを豊富に含む健康食品を摂取する習慣がある者
(2)過去に痛風と診断されたことがある者、あるいは現在または過去に、高尿酸血症または痛風の薬物治療を受けたことがある者
(3)腎障害、尿路結石等の合併症を伴う者
(4)糖尿病、肝疾患(肝炎)、腎疾患、心疾患等の重篤な疾患、甲状腺疾患、副腎疾患、その他代謝性疾患の既往歴を有する者
(5)消化吸収に影響を与える消化器疾患の既往歴を有する者あるいは手術歴がある者
(6)常時投薬が必要な疾患がある者、あるいは投薬治療を必要とした重篤な疾患既往歴のある者
(7)臨床検査値や心肺機能に異常がみられたことがあり、実施医師責任者により、研究参加に問題があると判断された者
(8)事前検査の身体測定値、理学検査値および臨床検査値に、基準範囲から著しく外れた値がみられる者
(9)研究食品や研究に関連してアレルギー発症のおそれがある者
(10)同意取得日から遡って1ヵ月以内に他の臨床試験(食品、医薬品問わず)に参加していた者、あるいは本研究期間に他の臨床試験(食品、医薬品問わず)に参加する計画がある者
(11)研究期間中に海外への旅行や出張等に行く予定がある者
(12)研究期間中に昼夜交代勤務や夜勤等不規則な生活になる予定がある者
(13)生活習慣アンケートの回答結果から、実施医師責任者の判断により、被験者として不適格とされた者
(14)その他、実施医師責任者の判断により、被験者として不適格とされた者
英語
(1) Subjects who routinely use health food richly containing nobiletin
(2) Those who have been diagnosed as gout in the past or subjects currently undergoing treatment with hyperuricemia and/or gout
(3) Subjects having renal impairment and /or urinary stone
(4) Subject having serious medical history
(5) Subject having history of digestive organ diseases affecting digestion and absorption, or who has an operation history
(6) Subjects having a disease requiring regular medication or a history of serious diseases for which medication was required
(7) Subjects judged as unsuitable for this study based on the results of clinical examination or cardiopulmonary abnormality
(8) Subjects who are judged as unsuitable for the study based on the results of clinical and physical examination on preliminary examination
(9) Subjects having possibilities for emerging allergy related to the study
(10) Subjects having participated in other clinical studies when this study started
(11) Subjects having plan to go abroad or go to business trips
(12) Subjects having scheduled to become irregular living such as day shift work or night shift
(13) Subjects who are judged as unsuitable for the study based on the results of lifestyle questionnaire
(14) Subjects judged as unsuitable for the study by the investigator for other reasons
20
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 山本 憲国 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Norikuni Yamamoto |
日本語
沖縄ハム総合食品株式会社
英語
OkinawaHam Savoury Food Company
日本語
開発・品質管理部
英語
Quality Control Development Department
日本語
沖縄県中頭郡読谷村字座喜味2822-3
英語
2822-3 Zakimi, Yomitan-son,Nakagamigun,
098-958-4330
dpd@okiham.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 櫻井 和人 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kazuto Sakurai |
日本語
株式会社TTC
英語
TTC Co.,Ltd.
日本語
試験企画部
英語
Clinical Research Planning Department
日本語
東京都渋谷区恵比寿西1-20-2西武信用金庫恵比寿ビル
英語
Seibu Shinkin Bank Ebisu Bldg.,1-20-2, Ebisunishi, Shibuya-ku, Tokyo
03-5459-5329
k.sakurai@ttc-tokyo.co.jp
日本語
その他
英語
TTC Co.,Ltd
日本語
株式会社TTC
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
OkinawaHam Savoury Food Company
日本語
沖縄ハム総合食品株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2018 | 年 | 11 | 月 | 18 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 08 | 月 | 24 | 日 |
2017 | 年 | 08 | 月 | 27 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 08 | 月 | 25 | 日 |
2018 | 年 | 05 | 月 | 22 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000032994
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000032994
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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