UMIN試験ID | UMIN000029049 |
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受付番号 | R000033227 |
科学的試験名 | コーヒーの香気成分がその風味に及ぼす影響と、集中力及びストレス指標に与える影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/09/08 |
最終更新日 | 2020/03/30 12:36:34 |
日本語
コーヒーの香気成分がその風味に及ぼす影響と、集中力及びストレス指標に与える影響
英語
Effects of aroma compounds in coffee on its flavor and relaxation and concentration in humans.
日本語
コーヒー香気成分によるストレス指標への介入試験
英語
Coffee aroma and stress index
日本語
コーヒーの香気成分がその風味に及ぼす影響と、集中力及びストレス指標に与える影響
英語
Effects of aroma compounds in coffee on its flavor and relaxation and concentration in humans.
日本語
コーヒー香気成分によるストレス指標への介入試験
英語
Coffee aroma and stress index
日本/Japan |
日本語
健常人
英語
Healthy volunteers
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
コーヒーのどの香気成分がリラックス作用あるいは集中力増強作用に働くかを明らかにする。
英語
To reveal which of aroma compounds in coffee increases relaxation or concentration.
その他/Others
日本語
生理学的応答
英語
Physiological response
日本語
連続加算問題試験
試験前、試験後:唾液アミラーゼ活性、血圧、脈拍
英語
Continuous addition test.
Measure before and after test: salivary amylase activity, blood pressure, and pulse rate.
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food |
日本語
連続加算課題を行う。
介入期間:15分間
課題を解く前と、開始後5分ごとに、コーヒーの香気成分(オフフレーバー)を添加したコーヒーの匂いを嗅ぐ。
英語
Performs a continuous addition test
Intervention period: for 15 min.
Sniff a cup of coffee that is flavored with an aroma constituent (an off-flavor component) before and every 5 min during the test.
日本語
連続加算課題を行う。
介入期間:15分間
課題を解く前と、開始後5分ごとに、別の香気成分(フルフリル化合物等)を添加したコーヒーの匂いを嗅ぐ。
英語
Performs a continuous addition test
Intervention period: for 15 min.
Sniff a cup of coffee that is flavored with another aroma constituent (such as furfuryl compound) before and every 5 min during the test.
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
29 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
新潟県立大学の学生
英語
Students of the University of Niigata Prefecture
日本語
コーヒーを摂取することのできない人
英語
Persons who cannot drink coffee.
20
日本語
名 | 伸 |
ミドルネーム | |
姓 | 神山 |
英語
名 | Shin |
ミドルネーム | |
姓 | Kamiyama |
日本語
新潟県立大学人間生活学部
英語
Faculty of Human Life Studies, University of Niigata Prefecture
日本語
健康栄養学科
英語
Department of Health and Nutrition
950-8680
日本語
新潟県新潟市東区海老ヶ瀬471
英語
471 Ebigase, Higashi-ku, Niigata City, Niigata Prefecture, Japan
025-368-8269
kammy@unii.ac.jp
日本語
名 | 伸 |
ミドルネーム | |
姓 | 神山 |
英語
名 | Shin |
ミドルネーム | |
姓 | Kamiyama |
日本語
新潟県立大学人間生活学部
英語
Faculty of Human Life Studies, University of Niigata Prefecture
日本語
健康栄養学科
英語
Department of Health and Nutrition
950-8680
日本語
新潟県新潟市東区海老ヶ瀬471
英語
471 Ebigase, Higashi-ku, Niigata City, Niigata Prefecture, Japan
025-368-8269
kammy@unii.ac.jp
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新潟県立大学
英語
University of Niigata Prefecture
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英語
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新潟県立大学
英語
University of Niigata Prefecture
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その他/Other
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英語
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新潟県立大学
英語
University of Niigata Prefecture
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新潟県新潟市東区海老ヶ瀬471
英語
471 Ebigase, Higashi-ku, Niigata City, Niigata Prefecture, Japan
025-270-1300
unp@unii.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2017 | 年 | 09 | 月 | 08 | 日 |
未公表/Unpublished
30
日本語
英語
遅れる予定/Delay expected |
日本語
投稿論文準備中
英語
Preparing a report for publication
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 07 | 月 | 10 | 日 |
2017 | 年 | 07 | 月 | 25 | 日 |
2017 | 年 | 10 | 月 | 01 | 日 |
2018 | 年 | 01 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 09 | 月 | 07 | 日 |
2020 | 年 | 03 | 月 | 30 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000033227
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000033227
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |