UMIN試験ID | UMIN000029252 |
---|---|
受付番号 | R000033432 |
科学的試験名 | 茨城「子どもと家族」の食事調査 |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/04/01 |
最終更新日 | 2024/03/28 09:12:54 |
日本語
茨城「子どもと家族」の食事調査
英語
Diet survey for children and their family in Ibaraki
日本語
茨城「子どもと家族」の食事調査
英語
Diet survey for children and their family in Ibaraki
日本語
茨城「子どもと家族」の食事調査
英語
Diet survey for children and their family in Ibaraki
日本語
茨城「子どもと家族」の食事調査
英語
Diet survey for children and their family in Ibaraki
日本/Japan |
日本語
健常人
英語
Healthy volunteers
成人/Adult | 小児/Child |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
児童に良好な食事摂取を促す因子の検討と効果的な食育方法の開発を行う。
英語
To find factors to promote good dietary habits among children and to develop an effective diet education program
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
栄養素摂取量、食品群摂取量、栄養知識
英語
Nutrient intakes, food group intakes, Nutrition knowledge
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
2
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
その他/Other |
日本語
参加者を2群に分け、片方にまず食育プログラムによる三ヶ月間の介入を実施。その後、非介入群のほうにも同様の介入を実施する。
英語
The subjects are devided into two groups, and an intervention by a diet education program will be implemented. One group is educated by the program for three month. After that, another group is educated by the same program.
日本語
2群
英語
two arms
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
10 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
1) 公立小学校に在籍する5,6年生の児童
2) 上記児童の保護者(主に食事の用意をする者)
英語
1) School children in 5th and 6th grade of public elementary school
2) Guardians of the children described above (those who mainly prepare meals for the children)
日本語
なし
英語
None
3000
日本語
名 | 敬子 |
ミドルネーム | |
姓 | 朝倉 |
英語
名 | Keiko |
ミドルネーム | |
姓 | Asakura |
日本語
東邦大学
英語
Toho university
日本語
医学部社会医学講座衛生学分野
英語
Department of Environmental and Occupational Health, School of Medicine
143-8540
日本語
東京都大田区大森西5-21-16
英語
5-21-16, Omori-Nishi, Ota-ku, Tokyo 143-8540, Japan
03-3762-4151
JZF01334@nifty.ne.jp
日本語
名 | 敬子 |
ミドルネーム | |
姓 | 朝倉 |
英語
名 | Keiko |
ミドルネーム | |
姓 | Asakura |
日本語
東邦大学
英語
Toho university
日本語
医学部社会医学講座衛生学分野
英語
Department of Environmental and Occupational Health, School of Medicine
143-8540
日本語
東京都大田区大森西5-21-16
英語
5-21-16, Omori-Nishi, Ota-ku, Tokyo 143-8540, Japan
03-3762-4151
JZF01334@nifty.ne.jp
日本語
東邦大学
英語
Toho University
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
文部科学省
英語
Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology
日本語
日本語
日本の官庁/Japanese Governmental office
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
東邦大学医学部倫理委員会
英語
Ethics committee in Toho University, Faculty of Medicine
日本語
東京都大田区大森西5-21-16
英語
5-21-16, Omori-Nishi, Ota-ku, Tokyo 143-8540, Japan
03-3762-4151
med.rinri@ext.toho-u.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2018 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
https://www.toho-u.ac.jp/med/gakunai/ethical_committee1/syonin_ichiran/index.html
中間解析等の途中公開/Partially published
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8600693/
2379
日本語
小学校による食育により、児童の栄養関連知識は向上し、また知識の格差が小さくなった。
英語
Nutrition knowledge was improved, and its disparity was alleviated
2024 | 年 | 03 | 月 | 28 | 日 |
日本語
英語
日本語
日本の公立小学校に通う5,6年生児童とその保護者
英語
5th and 6th grader children belonging to public primary schools in Japan and their guardians
日本語
小学校にてリクルート
英語
recruited from primary schools
日本語
なし
英語
None
日本語
栄養知識、生活習慣
英語
Nutrition knowledge, Lifestyle
日本語
英語
日本語
英語
参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2017 | 年 | 09 | 月 | 06 | 日 |
2017 | 年 | 09 | 月 | 06 | 日 |
2018 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2022 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
2023 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 09 | 月 | 22 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 28 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000033432
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000033432
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |