UMIN試験ID | UMIN000029857 |
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受付番号 | R000034032 |
科学的試験名 | スベリヒユイースト抽出物の健常者に対する臨床効果の検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2017/11/07 |
最終更新日 | 2017/11/07 11:48:28 |
日本語
スベリヒユイースト抽出物の健常者に対する臨床効果の検討
英語
Effect of Portulaca Oleracea yeast extract on healthy volunteers in clinical trial.
日本語
スベリヒユイースト抽出物の健常者に対する臨床効果の検討
英語
Effect of Portulaca Oleracea yeast extract on healthy volunteers in clinical trial.
日本語
スベリヒユイースト抽出物の健常者に対する臨床効果の検討
英語
Effect of Portulaca Oleracea yeast extract on healthy volunteers in clinical trial.
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スベリヒユイースト抽出物の健常者に対する臨床効果の検討
英語
Effect of Portulaca Oleracea yeast extract on healthy volunteers in clinical trial.
日本/Japan |
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健常者
英語
Healthy subjects
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
本試験は、スベリヒユを原材料とした被験食品のヒトに対する効果を評価するもので、スベリヒユ摂取による腸内ムチン量やsIgA量への影響を中心に評価する。
英語
This study is to evaluate the effect of test foods using Portulaca Oleracea as a raw material on humans, and evaluates mainly the influence on intestinal mucin and sIgA amount due to ingestion of slurrya.
有効性/Efficacy
日本語
英語
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腸内ムチン量
腸内sIgA量
英語
Intestinal mucin
Intestinal sIgA
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
集団/Cluster
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
高用量のスベリヒユイースト抽出物
被験者は28日間毎日夕食後に3カプセル摂取する。
英語
High dose Portulaca Oleracea yeast extract
Subjects take 3 capsules after supper every day for 28 days.
日本語
低用量のスベリヒユイースト抽出物
被験者は28日間毎日夕食後に3カプセル摂取する。
英語
Low dose Portulaca Oleracea yeast extract
Subjects take 3 capsules after supper every day for 28 days.
日本語
デキストリン
被験者は28日間毎日夕食後に3カプセル摂取する。
英語
Dextrin
Subjects take 3 capsules after supper every day for 28 days.
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英語
19 | 歳/years-old | 以上/<= |
37 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1)16歳以上の男性および女性
2)研究期間内に研究実施場所に通える者
3)本研究の参加に関して同意が文書で得られる者
4)3か月以内に他の実験に参加していない者
英語
1)Male and female over the age of 16
2)Those who can attend the research site within the research period
3)Person who obtains consent in writing on participation of this research
4)Those who have not participated in other experiments within 3 months
日本語
・基礎疾患(糖尿病、心疾患、腎疾患、肝疾患、低Na血症、治療困難な高血圧症など)で通院または投薬を受けている者
・投薬治療を受けている者。
・極端な短時間睡眠の方(1日5時間未満)および長時間睡眠の者(1日10時間以上)。
・仕事やアルバイトなどにより、昼夜逆転の生活をしている者。
・過度な肉体的、精神的ストレスを受けている者。
・自己免疫性疾患、慢性炎症性疾患、アレルギー性疾患、がんで治療を受けている者。
・過度の喫煙および過度のアルコール摂取を習慣としている方、ならびに食生活が極度に不規則な者。
・血圧、血液検査、尿検査等で著しい異常が認められる者。
・以下の項目を普段の食事以上に過剰摂取した者。
カフェイン(緑茶・コーヒー)、アルコール、炭水化物、脂質、香辛料、カプサイシン(カレーや唐辛子を多く含む料理)、乳酸菌(ヨーグルト)、食物繊維(玄米、大麦、大豆、ゴボウ、人参、ゴマ、いも類、海藻類)。
・胃切除、胃腸縫合術、腸管切除などの消化器系に大きな手術を受けたことがある者。
・実験開始12週間以内に400mL献血、4週間以内に200mL献血、2週間以内に成分献血を行った者。
英語
Person who is in the hospital or medication under the basic disease (diabetes, heart disease, kidney disease, liver disease, hyponatremia, difficulty to treat hypertension, etc.)
Person undergoing medication treatment.
Extremely brief sleep (less than 5 hours a day) and long sleeping people (more than 10 hours a day).
Those who live in the opposite direction day and night due to work or part-time job.
Person who is undergoing excessive physical and mental stress.
Individuals receiving treatment for autoimmune diseases, chronic inflammatory diseases, allergic diseases, cancer.
Those who are accustomed to excessive smoking and excessive alcohol intake, and those with extremely irregular eating habits.
Persons who have remarkable abnormalities in blood pressure, blood test, urinalysis, etc.
Persons who overdosed the following items over ordinary meals.
Caffeine (green tea, coffee), alcohol, carbohydrates, lipids, spices, capsaicin (foods rich in curry and chilies), lactic acid bacteria (yogurt), dietary fiber (brown rice, barley, soybean, burdock, carrots, sesame, potatoes, Seaweeds).
Those who have undergone major surgery on the digestive system such as gastrectomy, gastrointestinal suture, intestinal resection.
400 mL blood donation within 12 weeks of starting the experiment, 200 mL blood donation within 4 weeks, donor ingredient donation within 2 weeks.
60
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 久島 達也 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Tatsuya Hisajima |
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帝京平成大学
英語
Teikyo Heisei University
日本語
ヒューマンケア学部
英語
Faculty of Health Care
日本語
東京都豊島区東池袋2-51-4
英語
2-51-4 Higashi-ikebukuro, Toshima-ku, Tokyo.
03-5843-3111
s.tky0706@gmail.com
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 久島 達也 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Tatsuya Hisajima |
日本語
帝京平成大学
英語
Teikyo Heisei University
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ヒューマンケア学部
英語
Faculty of Health Care
日本語
東京都豊島区東池袋2-51-4
英語
2-51-4 Higashi-ikebukuro, Toshima-ku, Tokyo.
03-5843-3111
s.tky0706@gmail.com
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帝京平成大学
英語
Teikyo Heisei University
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その他
英語
Amino Up Chemical Co., Ltd.
日本語
アミノアップ化学
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営利企業/Profit organization
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いいえ/NO
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英語
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英語
2017 | 年 | 11 | 月 | 07 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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試験終了/Completed
2017 | 年 | 08 | 月 | 04 | 日 |
2017 | 年 | 09 | 月 | 13 | 日 |
日本語
英語
2017 | 年 | 11 | 月 | 07 | 日 |
2017 | 年 | 11 | 月 | 07 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000034032
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000034032
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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