UMIN試験ID | UMIN000030815 |
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受付番号 | R000035182 |
科学的試験名 | 加熱処理した乳酸菌Lactococcus lactis H61が鉄栄養状態に与える影響: 二重遮蔽並行群間試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/01/15 |
最終更新日 | 2018/03/27 14:10:30 |
日本語
加熱処理した乳酸菌Lactococcus lactis H61が鉄栄養状態に与える影響: 二重遮蔽並行群間試験
英語
Influence of heat-killed Lactococcus lactis H61 on iron status: a randomized double-blind, parallel-group, placebo-controlled trial
日本語
H61死菌が鉄栄養状態に与える影響
英語
Influence of heat-killed Lactococcus lactis H61 on iron status
日本語
加熱処理した乳酸菌Lactococcus lactis H61が鉄栄養状態に与える影響: 二重遮蔽並行群間試験
英語
Influence of heat-killed Lactococcus lactis H61 on iron status: a randomized double-blind, parallel-group, placebo-controlled trial
日本語
H61死菌が鉄栄養状態に与える影響
英語
Influence of heat-killed Lactococcus lactis H61 on iron status
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy volunteers
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
H61死菌が鉄栄養状態に及ぼす効果を検討する。
英語
To investigate the effect of heat-killed Lactococcus lactis H61 on iron status.
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
ヘモグロビン、フェリチン、トランスフェリン飽和度
4週間の摂取前後
英語
hemoglobin, ferritin, transferrin saturation
Pre and Post intake (4 weeks)
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
いいえ/NO
いいえ/NO
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
いいえ/NO
知る必要がない/No need to know
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
H61死菌, 4週間摂取
英語
Intake of heat-killed Lactococcus lactis H61 for 4 weeks
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プラセボ, 4週間摂取
英語
Intake of placebo for 4 weeks
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英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
25 | 歳/years-old | 以下/>= |
女/Female
日本語
1.健康な女性(年齢18歳以上、25歳以下)
2.良好な身体状況で試験を安全に実施できる者
3.自発的に書面での同意をもって試験に参加する者
英語
1. Healthy female, aged 18 to 25 years.
2. Subjects in good physical condition such that they can perform testing safely.
3. Subjects who have given voluntary, written, informed consent to participate in the study.
日本語
1. 重篤な心血管障害、肝機能障害、腎機能障害、呼吸障害、内分泌障害、代謝障害に罹患している者、またはこれらの既往歴がある者
2. 胸痛、失神歴のある者
3. 試験食品に関連したアレルギーを引き起こす恐れのある者
4. 本試験開始前1ヶ月以内に200 mL、または3ヶ月以内に400 mLを超える採血(献血など)をした者
5. 喫煙習慣がある者
6. その他試験実施責任者が不適当と判断した者
英語
1. Subjects suffering from serious cardiovascular disorder, liver function disorder, renal dysfunction, respiratory disorder, endocrine disorder, metabolic disorder, or those having history of them
2. Subjects with history of chest pain or fainting.
3. Subjects who are likely to cause allergies related to the test supplement
4. Subjects who donated 200 mL within 1 month prior to the start of the study, or 400 mL (blood donation etc.) within 3 months
5. Smokers
6. Subjects who are judged as unsuitable for this study by physician.
50
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 鈴木 良雄 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshio Suzuki |
日本語
順天堂大学
英語
Juntendo University
日本語
大学院スポーツ健康科学研究科
英語
Graduate School of Health and Sports Science
日本語
〒270-1695千葉県印西市平賀学園台1-1
英語
1-1, Hiragagakuendai, Inzai, Chiba, 270-1695 Japan
+81-476-98-1001
yssuzuki@juntendo.ac.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 鈴木 良雄 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshio Suzuki |
日本語
順天堂大学
英語
Juntendo University
日本語
大学院スポーツ健康科学研究科
英語
Graduate School of Health and Sports Science
日本語
〒270-1695千葉県印西市平賀学園台1-1
英語
1-1, Hiragagakuendai, Inzai, Chiba, 270-1695 Japan
+81-476-98-1001
yssuzuki@juntendo.ac.jp
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順天堂大学
英語
Juntendo University, Graduate School of Health and Sports Science
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英語
日本語
自己調達
英語
None
日本語
なし
日本語
自己調達/Self funding
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英語
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英語
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英語
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英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
順天堂大学さくらキャンパス(千葉県)
2018 | 年 | 01 | 月 | 15 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
試験終了/Completed
2017 | 年 | 11 | 月 | 16 | 日 |
2018 | 年 | 01 | 月 | 22 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 01 | 月 | 15 | 日 |
2018 | 年 | 03 | 月 | 27 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000035182
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000035182
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |