UMIN試験ID | UMIN000031191 |
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受付番号 | R000035609 |
科学的試験名 | 酵母含有飲料摂取による有効性確認試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/02/07 |
最終更新日 | 2018/03/26 17:28:17 |
日本語
酵母含有飲料摂取による有効性確認試験
英語
A study for evaluating the efficacy of Yeast drink
日本語
酵母含有飲料摂取による有効性確認試験
英語
A study for evaluating the efficacy of Yeast drink
日本語
酵母含有飲料摂取による有効性確認試験
英語
A study for evaluating the efficacy of Yeast drink
日本語
酵母含有飲料摂取による有効性確認試験
英語
A study for evaluating the efficacy of Yeast drink
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
酵母含有飲料の4週間継続摂取が腸内環境に与える影響を検討することを目的とする。
英語
To verify the effects of the intestinal flora with the intake of Yeast drink in four weeks.
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
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腸内細菌叢検査、排便回数、排便量、便の性状
英語
Fecal microflora,frequency and amount of stool,type of stool
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
試験食20mlを計量し、水またはお湯で6~7倍に希釈したものを朝食後及び夕食後の一日2回摂取する。
英語
Dilute the test food (20ml) 6 to 7 times with water or hot water.Drink it twice a day (after breakfast and after dinner).
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1.20歳以上60歳未満(同意取得時)の男女
2.健常者(本試験における健常者とは、重篤な臓器障害や特定の疾病がなく、それらの関連する治療を受けていないもの及び何らかの薬物療法を受けていないものをいう。健常者に該当するか否かは、試験開始時、本人の申告を基準とする。)
3.便秘傾向にあり、排便回数が1週間に3回~5回程度のもの
4.便秘症状が3ヶ月以上継続しているもの
5.文書による同意が得られるもの
英語
1. Male and female aged from 20 to 59 yeas old.
2. Healthy adults (those without serious organ disorders or specific diseases, those who have not received treatment).
3. Constipation as 3 to 5 times a week of week.
4. Those who are constipated for more than 3 months.
5. Those who obtains written consent.
日本語
1.重篤または進行性の疾病や症状を有するもの
2.現在、継続的に薬剤治療を行っているもの(頓服は可とする)
3.整腸作用に影響を及ぼすとされる健康食品やサプリメント及びおなかの調子を整える特定保健用食品やヨーグルト及び乳酸菌飲料を常用しているもの
4.薬剤アレルギーもしくは食物アレルギーの現病・既往のあるもの
5.妊娠中、授乳中あるいは試験期間中に妊娠を希望するもの
6.1ヶ月以内に他の臨床試験に参加し、試験品が投与された、又は現在他の臨床試験に参加しているもの
7.その他、試験責任医師が本試験の対象として不適当と判断したもの
英語
1. Those who has serious or progressive disease or symptom.
2. Those who are currently ongoing drug treatment (urgent acceptable).
3. Those who take health foods and dietary supplements regularly for intestinal health.
4. Drug Allergy/Food Allergy.
5. Pregnant,lactating,pregnant wishing during the test period.
6. Those who participated in other clinical trials within one month.
7. Those who considered inappropriate as the
subject of this trial by the principal investigator.
5
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 多田 一政 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kazumasa Tada |
日本語
第一酵母株式会社
英語
The First Yeast Co.Ltd.
日本語
取締役専務
英語
Senior Managing Director
日本語
静岡県伊豆の国市中261-1
英語
261-1,Naka,Izunokuni,Shizuoka,Japan
055-940-3050
k-tada@dream.ocn.ne.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 多田 一政 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Kazumasa Tada |
日本語
第一酵母株式会社
英語
The First Yeast Co.Ltd.
日本語
取締役専務
英語
Senior Managing Director
日本語
静岡県伊豆の国市中261-1
英語
261-1,Naka,Izunokuni,Shizuoka,Japan
055-940-3050
k-tada@dream.ocn.ne.jp
日本語
その他
英語
The First Yeast Co.Ltd.
日本語
第一酵母株式会社
日本語
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英語
日本語
その他
英語
The First Yeast Co.Ltd.
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第一酵母株式会社
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自己調達/Self funding
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いいえ/NO
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2018 | 年 | 02 | 月 | 07 | 日 |
未公表/Unpublished
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試験終了/Completed
2018 | 年 | 01 | 月 | 19 | 日 |
2018 | 年 | 02 | 月 | 08 | 日 |
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英語
2018 | 年 | 02 | 月 | 07 | 日 |
2018 | 年 | 03 | 月 | 26 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000035609
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000035609
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |