UMIN試験ID | UMIN000034138 |
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受付番号 | R000038918 |
科学的試験名 | 食品がヒトの体温に及ぼす影響の検討試験(試験ID:SBF-2018-04-HEGD) |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/09/15 |
最終更新日 | 2019/01/07 12:35:12 |
日本語
食品がヒトの体温に及ぼす影響の検討試験(試験ID:SBF-2018-04-HEGD)
英語
A study to evaluate the effect of food ingredient on body temperature. (test ID:SBF-2018-04-HEGD)
日本語
食品がヒトの体温に及ぼす影響の検討試験
英語
A study to evaluate the effect of food ingredient on body temperature.
日本語
食品がヒトの体温に及ぼす影響の検討試験(試験ID:SBF-2018-04-HEGD)
英語
A study to evaluate the effect of food ingredient on body temperature. (test ID:SBF-2018-04-HEGD)
日本語
食品がヒトの体温に及ぼす影響の検討試験
英語
A study to evaluate the effect of food ingredient on body temperature.
日本/Japan |
日本語
該当せず
英語
Not applicable
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食品がヒトの体温に与える影響を検討する。
英語
To evaluate the effect of food ingredient on body temperature.
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
日本語
体温
英語
body temperature
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
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治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
食品素材を配合した飲料(1)を1回摂取する。3~4日のウォッシュアウト期間の後、食品素材を配合した飲料(2)を1回摂取する。3~4日のウォッシュアウト期間の後、食品素材を配合しない飲料を1回摂取する。
英語
Subjects will take the food ingredient-containing beverage (1) once a day. After 3 or 4 days of washout period, subjects will take the food ingredient-containing beverage (2) once a day. After 3 or 4 days of washout period, subjects will take the food ingredient-free beverage once a day.
日本語
食品素材を配合した飲料(1)を1回摂取する。3~4日のウォッシュアウト期間の後、食品素材を配合しない飲料を1回摂取する。3~4日のウォッシュアウト期間の後、食品素材を配合した飲料(2)を1回摂取する。
英語
Subjects will take the food ingredient-containing beverage (1) once a day. After 3 or 4 days of washout period, subjects will take the food ingredient-free beverage once a day. After 3 or 4 days of washout period, subjects will take the food ingredient-containing beverage (2) once a day.
日本語
食品素材を配合した飲料(2)を1回摂取する。3~4日のウォッシュアウト期間の後、食品素材を配合した飲料(1)を1回摂取する。3~4日のウォッシュアウト期間の後、食品素材を配合しない飲料を1回摂取する。
英語
Subjects will take the food ingredient-containing beverage (2) once a day. After 3 or 4 days of washout period, subjects will take the food ingredient-containing beverage (1) once a day. After 3 or 4 days of washout period, subjects will take the food ingredient-free beverage once a day.
日本語
食品素材を配合した飲料(2)を1回摂取する。3~4日のウォッシュアウト期間の後、食品素材を配合しない飲料を1回摂取する。3~4日のウォッシュアウト期間の後、食品素材を配合した飲料(1)を1回摂取する。
英語
Subjects will take the food ingredient-containing beverage (2) once a day. After 3 or 4 days of washout period, subjects will take the food ingredient-free beverage once a day. After 3 or 4 days of washout period, subjects will take the food ingredient-containing beverage (1) once a day.
日本語
食品素材を配合しない飲料を1回摂取する。3~4日のウォッシュアウト期間の後、食品素材を配合した飲料(1)を1回摂取する。3~4日のウォッシュアウト期間の後、食品素材を配合した飲料(2)を1回摂取する。
英語
Subjects will take the food ingredient-free beverage once a day. After 3 or 4 days of washout period, subjects will take the food ingredient-containing beverage (1) once a day. After 3 or 4 days of washout period, subjects will take the food ingredient-containing beverage (2) once a day.
日本語
食品素材を配合しない飲料を1回摂取する。3~4日のウォッシュアウト期間の後、食品素材を配合した飲料(2)を1回摂取する。3~4日のウォッシュアウト期間の後、食品素材を配合した飲料(1)を1回摂取する。
英語
Subjects will take the food ingredient-free beverage once a day. After 3 or 4 days of washout period, subjects will take the food ingredient-containing beverage (2) once a day. After 3 or 4 days of washout period, subjects will take the food ingredient-containing beverage (1) once a day.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
40 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
(1)年齢20歳以上40歳未満の健康な男女
(2)月経周期が28-32日±2日で安定している者(女性)
英語
(1) Healtya males and females aged 20 to less than 40 years old.
(2) Females who have stable menstrual cycle, which is 28 to 32 days (plus or minus 2 days)
日本語
(1)現在、何らかの疾患を患い薬物治療を受けている者
(2)以下の各号のいずれかに当てはまる者
a) 心臓、肝臓、腎臓に疾患を有する者(他の疾病の合併症である場合も含む)
b) 循環器系疾患を有する者、あるいは既往歴のある者
c) 呼吸器系疾患を有する者
d) 糖尿病と診断された者
e) 試験食品に対してアレルギーを有する者
(3)収縮期血圧が140 mmHg以上又は拡張期血圧が90 mmHg以上の者
(4)収縮期血圧が90 mmHg未満の者
(5)妊娠中(妊娠している可能性のある場合を含む)或いは授乳期の者
(6)現在、保健機能食品、機能性表示食品、健康食品、サプリメント類の摂取習慣ならびに外皮用薬の継続的な使用習慣のある者。
(7)食生活が極度に不規則な者、交代制勤務者、深夜勤務者
(8)試験責任医師が試験の対象として不適切と判断した者
英語
(1) Subjects who have a disease and use medicines currently.
(2) Subjects who are applicable to following items.
a) Subjects with disease on heart, liver, kidney or other organs complication.
b) Subjects with a previous history of disease on circulatory organs.
c) Subjects who have respiratory disease.
d) Subjects who was diagnosed with diabetes.
e) Subjects with test food allergy.
(3) Subjects whose systolic blood pressure >140 mmHg or diastolic blood pressure >90 mmHg
(4) Subjects whose systolic blood pressure <90 mmHg.
(5) Females in pregnancy, lactation and scheduled pregnancy period.
(6) Subjects who constantly use foods for specified health uses, functional foods, supplements, and/or external medicine.
(7) Subjects who have an extremely irregular diet habit or alternative work schedule or work on midnight shift
(8) Subjects who are judged as unsuitable for the study by the principal investigator for other reasons.
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日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 寺本 貴則 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Takanori Teramoto |
日本語
サントリー食品インターナショナル株式会社
英語
Suntory Beverage & Food Limited
日本語
商品開発部
英語
Development & design department
日本語
神奈川県川崎市中原区今井上町13-2
英語
13-2 Imaikami-cho, Nakahara-ku, Kawasaki, Kanagawa
050-3182-6114
Takanori_Teramoto@suntory.co.jp
日本語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | 福島 栄治 |
英語
名 | |
ミドルネーム | |
姓 | Eiji Fukushima |
日本語
サントリー食品インターナショナル株式会社
英語
Suntory Beverage & Food Limited
日本語
商品開発部
英語
Development & design department
日本語
神奈川県川崎市中原区今井上町13-2
英語
13-2 Imaikami-cho, Nakahara-ku, Kawasaki, Kanagawa
050-3182-0544
Eiji_Fukushima@suntory.co.jp
日本語
その他
英語
Suntory Beverage & Food Limited
日本語
サントリー食品インターナショナル株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Suntory Beverage & Food Limited
日本語
サントリー食品インターナショナル株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2018 | 年 | 09 | 月 | 15 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2018 | 年 | 09 | 月 | 13 | 日 |
2018 | 年 | 09 | 月 | 16 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 09 | 月 | 14 | 日 |
2019 | 年 | 01 | 月 | 07 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000038918
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000038918
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |