UMIN試験ID | UMIN000034184 |
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受付番号 | R000038972 |
科学的試験名 | アントシアニンを含む飲料摂取による冷えを感じる方に対する体温維持効果の把握 |
一般公開日(本登録希望日) | 2018/09/20 |
最終更新日 | 2020/09/23 13:45:03 |
日本語
アントシアニンを含む飲料摂取による冷えを感じる方に対する体温維持効果の把握
英語
A investigation of temperature maintenance effect by the intake of a anthocyanin-containing juice in adult male with feeling cold.
日本語
アントシアニンを含む飲料摂取による冷えを感じる方に対する体温維持効果の把握
英語
A investigation of temperature maintenance effect by the intake of a anthocyanin-containing juice in adult male with feeling cold.
日本語
アントシアニンを含む飲料摂取による冷えを感じる方に対する体温維持効果の把握
英語
A investigation of temperature maintenance effect by the intake of a anthocyanin-containing juice in adult male with feeling cold.
日本語
アントシアニンを含む飲料摂取による冷えを感じる方に対する体温維持効果の把握
英語
A investigation of temperature maintenance effect by the intake of a anthocyanin-containing juice in adult male with feeling cold.
日本/Japan |
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健常者
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
アントシアニン含有飲料が冷えを感じる方の体温維持効果に及ぼす影響を検討する
英語
Investigation of temperature maintenance effect by the intake of a anthocyanin-containing juice in adult male with feeling cold.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
皮膚表面温度
英語
Skin surface temperature
日本語
末梢血流量
英語
Peripheral blood flow
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
アントシアニン中含量飲料を1回経口摂取 - ウォッシュアウト1週間 - プラセボ飲料を1回経口摂取 - ウォッシュアウト1週間 - アントシアニン高含量飲料を1回経口摂取
英語
Oral intake of a anthocyanin medium- containing juice (1 time) - washout period of week - Oral intake of a placebo juice
(1 time) - washout period of week -
Oral intake of a anthocyanin high - containing juice (1 time)
日本語
アントシアニン高含量飲料を1回経口摂取 - ウォッシュアウト1週間 - アントシアニン中含量飲料を1回経口摂取 - ウォッシュアウト1週間 -プラセボ飲料を1回経口摂取
英語
Oral intake of a anthocyanin high - containing juice (1 time) - washout period of week - Oral intake of a anthocyanin medium- containing juice (1 time) - washout period of week - Oral intake of a placebo juice (1 time)
日本語
プラセボ飲料を1回経口摂取- ウォッシュアウト1週間 - アントシアニン高含量飲料を1回経口摂取 - ウォッシュアウト1週間 - アントシアニン中含量飲料を1回経口摂取
英語
Oral intake of a placebo juice (1 time) - washout period of week - Oral intake of a anthocyanin high- containing juice (1 time) - washout period of week - Oral intake of a anthocyanin medium - containing juice (1 time)
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男/Male
日本語
(1) 年齢20歳以上の健常な男性
(2) 冷え性診断アンケートで4点以上
の冷えを自覚しているもの
(3) 皮膚温度回復率測定において寒冷負荷10分後の皮膚温度の回復率が90%未満の者
(4) 被験者の自由意思で文書による同意が得られる者
英語
(1) Healthy males more than 20 years old.
(2) Subjects who are sensitive to the cold and whose cold diagnosis questionnaire score is more than 4 points.
(3) Subjects whose recovery rate of skin temperature is less than 90% after 10 minutes of cold loading.
(4) Subjects who are obtained consent by document in free will.
日本語
(1) 研究に関連してアレルギー発症
のおそれがある者
(2) 血管障害を伴う基礎疾患(閉塞性動脈硬化症、閉塞性動脈炎、膠原病、糖尿病等)と診断されたことのある者
(3) 問診票の回答から、被験者として不適当と判断された者
(4) 喫煙習慣がある者
(5) 血流や皮膚表面温度に影響を及ぼす可能性のある医薬品(例:ワーファリン等)を処方されているか常用している者
(6) 血流や皮膚表面温度に影響を及ぼす特定保健用食品や健康食品を週3日以上摂取している者(ショウガ由来ポリフェノールあるいはヘスペリジンを有効成分とする機能性表示食品等)
(7) 既にアントシアニンを強化した食品を週3日以上摂取している者
(8) 臨床検査値や心肺機能に異常がみられたことがあり、研究参加に問題があると判断された者
(9) 常時投薬が必要な疾患がある者、投薬治療を必要とした重篤な疾患既往歴のある者
(10) 摂取開始前の身体測定値、理学検査値および臨床検査値に、基準範囲から著しく外れた値がみられる者
(11) 本研究開始時に他の臨床研究に参加している者
(12) その他、研究責任医師が被験者として不適当と判断した者
英語
(1)Subjects who have an allergy in connection with this study.
(2) Subjects who have been diagnosed disease with vascular disorder (e.g., arteriosclerosis obliterans, obliterating arteritis, connective tissue disease, diabetes ).
(3) Subjects who are judged as unsuitable for the study based on the results of medical questionnaire.
(4) Subjects who have smoking habit.
(5) Subjects who are regularly taking medicine (e.g., warfarin) which may influence skin surface temperature and blood flow.
(6) Subjects who are taking health food, food for specified health use which may influence skin surface temperature and blood flow more than 3 times per week (e.g., functional food which assume polyphenol derived from ginger or hesperidin as active ingredient) .
(7) Subjects who have taken anthocyanin enriched food more than 3 times per week.
(8) Subjects who are judged as unsuitable for the study based on the results of clinical examination and cardiopulmonary function.
(9) Subjects who have regular medication and a history of serious disease which needed medication treatment.
(10)Subjects who are judged as unsuitable for the study based on the results of physical and clinical examination on before intake.
(11)Subjects who have participated in
other clinical study at the start of this study.
(12)Subjects who are judged as unsuitable for the study by the investigator for other reason.
12
日本語
名 | 宏一 |
ミドルネーム | |
姓 | 相澤 |
英語
名 | Koichi |
ミドルネーム | |
姓 | Aizawa |
日本語
カゴメ株式会社
英語
Kagome Co.,Ltd
日本語
イノベーション本部
英語
Innovation Division
329-2762
日本語
栃木県那須塩原市西富山17番地
英語
17,nishitomiyama,nasushiobara-shi,Tochigi
0287-36-2935
Koichi_Aizawa@kagome.co.jp
日本語
名 | 邦彦 |
ミドルネーム | |
姓 | 和佐木 |
英語
名 | Kunihiko |
ミドルネーム | |
姓 | Wasaki |
日本語
株式会社TTC
英語
TTC Co.,Ltd.
日本語
試験企画部
英語
Clinical Research Planning Department
150-0021
日本語
渋谷区恵比寿西西武信用金庫恵比寿ビル
英語
1-20-2, Ebisunishi, shibuya-ku, Tokyo
0354593714
k.wasaki@ttc-tokyo.co.jp
日本語
その他
英語
TTC Co., Ltd.
日本語
株式会社TTC
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Kagome Co.,Ltd.
日本語
カゴメ株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
健昌会倫理審査委員会
英語
Kensho-kai Institutional Review Board
日本語
〒553-0004 大阪府大阪市福島区玉川二丁目12番16号
英語
2-12-16, Tamagawa, Fukushima-ku, Osaka
06-6882-1130
ethics_board@drc-web.co.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2018 | 年 | 09 | 月 | 20 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2018 | 年 | 09 | 月 | 07 | 日 |
2018 | 年 | 09 | 月 | 07 | 日 |
2018 | 年 | 09 | 月 | 21 | 日 |
2018 | 年 | 11 | 月 | 12 | 日 |
日本語
英語
2018 | 年 | 09 | 月 | 18 | 日 |
2020 | 年 | 09 | 月 | 23 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000038972
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000038972
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |