UMIN試験ID | UMIN000045744 |
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受付番号 | R000052222 |
科学的試験名 | 試験食品の食後血糖値上昇に与える影響確認試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/10/15 |
最終更新日 | 2022/04/25 16:42:53 |
日本語
試験食品の食後血糖値上昇に与える影響確認試験
英語
Study on postprandial blood glucose response test food intake in healthy subjects.
日本語
試験食品の食後血糖値上昇に与える影響確認試験
英語
Study on postprandial blood glucose response test food intake in healthy subjects.
日本語
試験食品の食後血糖値上昇に与える影響確認試験
英語
Study on postprandial blood glucose response test food intake in healthy subjects.
日本語
試験食品の食後血糖値上昇に与える影響確認試験
英語
Study on postprandial blood glucose response test food intake in healthy subjects.
日本/Japan |
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健常成人
英語
Healthy adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
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研究食品の摂取による認知機能評価試験
英語
To evaluate the effect of food ingredient on cognitive functions.
有効性/Efficacy
日本語
英語
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血糖値
英語
Blood glucose level
日本語
血中インスリン値
血中中性脂肪値
英語
Blood insulin level
Blood Triglyceride level
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
対照食品(単回摂取)→休止期間1週間→被験食品(単回摂取)
英語
Placebo food (a single time intake) > 2-week washout > Test food (a single time intake)
日本語
被験食品(単回摂取)→休止期間1週間→対照食品(単回摂取)
英語
Test food (a single time intake) > 2-week washout > Placebo food (a single time intake)
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
75 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
① 20歳以上~75歳未満の男性で自発的に臨床試験参加を希望し、文書による同意が得られる方
② 試験期間中の日常の生活習慣を一定に維持できる方
英語
1. Men and women between the ages of 20 and under 75 who wish to voluntarily participate in clinical trials and obtain written consent.
2. Subjects who can maintain their daily habits during the test period.
日本語
① 重篤な疾患(糖尿病、心疾患、肝疾患、腎疾患、ガン、等)や精神疾患の方
② 過去に重篤な疾患(糖尿病、心疾患、肝疾患、腎疾患、ガン、等)の既往歴のある方
③ 食事及び運動量の変化が大きく日常の生活習慣を維持できない方
④ 被験食品に対する食物アレルギー、薬物アレルギーの考えられる方
⑤ 特定保健用食品、健康食品等を日常的に摂取している方
⑥ その他、本試験への参加を試験責任医師が不適格とした方
英語
1. Subjects with serious illness (diabetes, heart disease, liver disease, kidney disease, cancer, etc.) or mental illness.
2. Subjects with a history of serious illness. (diabetes, heart disease, liver disease, kidney disease, cancer, etc.)
3. Subjects who have large changes in diet and exercise and cannot maintain their daily lifestyle.
4. Subjects with food or medicine allergies.
5. Subjects who are taking food for specified health uses or health food products.
6. Others considered as inappropriate for this study by the physician.
20
日本語
名 | 善規 |
ミドルネーム | |
姓 | 濱千代 |
英語
名 | Yoshinori |
ミドルネーム | |
姓 | Hamachiyo |
日本語
キユーピー株式会社
英語
Kewpie Corporation
日本語
取締役 上席執行役員
英語
Senior executive officer
182-0002
日本語
東京都調布市仙川町2-5-7
英語
2-5-7, Sengawa-cho, Chofu-shi, Tokyo, Japan.
03-5384-7760
yoshinori_hamachiyo@kewpie.co.jp
日本語
名 | 達雄 |
ミドルネーム | |
姓 | 植竹 |
英語
名 | Tatsuo |
ミドルネーム | |
姓 | Uetake |
日本語
株式会社CXウエルネス
英語
CXwellness, Inc.
日本語
代表取締役
英語
Representative director
103-0023
日本語
東京都中央区日本橋本町3-1-6 日本橋永谷ビル516号
英語
516 Nihonbashinagatani Bldg.,3-1-6,Nihonbashihoncho, Chuo-ku, Tokyo, Japan.
03-6225-5601
uetake@cx-wellness.com
日本語
その他
英語
CXwellness, Inc.
日本語
株式会社CXウエルネス
日本語
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英語
日本語
その他
英語
Kewpie Coroporation
日本語
キユーピー株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
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英語
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英語
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うえのあさがおクリニック試験審査委員会
英語
Ueno-Asagao Clinic Ethical Review Committee
日本語
東京都台東区東上野2-7-5 偕楽ビル6階
英語
6F Kairaku Building 2-7-5 Higashiueno Taito-ku Tokyo 110-0015, JAPAN
03-6240-1162
info@ueno-asagao.clinic
いいえ/NO
日本語
英語
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英語
2021 | 年 | 10 | 月 | 15 | 日 |
未公表/Unpublished
17
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 08 | 月 | 04 | 日 |
2021 | 年 | 08 | 月 | 04 | 日 |
2021 | 年 | 08 | 月 | 04 | 日 |
2021 | 年 | 10 | 月 | 27 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 10 | 月 | 13 | 日 |
2022 | 年 | 04 | 月 | 25 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000052222
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000052222
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |